Sähköpyörätuolisalibandy

Match between Italy and Switzerland in the 2012 EC.

Sähköpyörätuolisalibandy on joukkuepeli, joka muistuttaa tavallista salibandya. Joukkueesta on kentällä samaan aikaan neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti. Otteluissa pelataan kaksi erää. Kansainvälisissä otteluissa erän pituus on 20 minuuttia.

Kansallisella tasolla otteluihin saavat osallistua pelaajat, jotka käyttävät päivittäisessä elämässä jotain liikkumisen apuvälinettä. Kansainvälisellä tasolla pelaajat käyvät läpi kansainvälisen luokituksen, jossa pelaajat pisteytetään toimintakyvyn mukaan.

Kentällä on samanaikaisesti yhdestä joukkueesta neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti. Pelaajat käyttävät joko lyhyttä salibandymailaa tai – jos käsien toimintakyky on heikko – pelituoliin kiinnitettävää ns. t-stick -mailaa. Maalivahdin ja vähintään yhden kentällä olevista pelaajista on oltava t-stick -pelaajia. Miehet ja naiset pelaavat samoissa joukkueissa.

Kenttä on kooltaan 24–26 metriä pitkä ja 14–16 metriä leveä. Pelikenttä ei juuri poikkea tavallisesta salibandykentästä, mutta maalit ovat eri muotoiset. Sähköpyörätuolisalibandyn maali on 250 cm leveä ja vain 20 cm korkea.

Sähköpyörätuolisalibandya pelataan lajiin suunnitelluilla pelituoleilla. Pelituolin maksiminopeus on 15 km/h.

Sähköpyörätuolisalibandyn säännöt (englanniksi)