Turnausjärjestelmä

Vuoden 2021 sähköpyörätuolisalibandyn EM-kilpailut pelataan 31.5.–7.6. Liikuntakeskus Pajulahdessa, Lahden Nastolassa. Kisoissa pelaavat isäntämaa Suomen lisäksi Tanska, Hollanti, Sveitsi, Saksa, Italia, Belgia ja Espanja.

EM-kilpailujen kahdeksan joukkuetta jaetaan kahteen neljän joukkueen alkulohkoon, jossa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan ke 2.6.–pe 4.6. Alkulohkossa joukkue saa voitosta kaksi pistettä, tasapelistä pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Sähköpyörätuolisalibandyottelu kestää 2x20 minuuttia tehokkaalla peliajalla.

Jos alkulohkon päätteeksi kaksi tai useampi joukkuetta ovat tasapisteissä, on joukkueiden keskinäisistä otteluista saamat pisteet ratkaiseva tekijä. Jos joukkueet ovat tämänkin jälkeen tasoissa, ratkaistaan paremmuus joukkueiden keskinäisten ottelujen välisen maalieron perusteella. Jos joukkueet ovat edelleen tasoissa, ratkaistaan paremmuus joukkueiden keskinäisissä otteluissa tekemien maalien perusteella. Jos joukkueet ovat edelleen tasoissa, ratkaistaan paremmuus koko alkulohkon maalierojen perusteella. Jos joukkueet ovat edelleen tasoissa, ratkaistaan paremmuus koko alkulohkossa tehtyjen maalien perusteella. Jos joukkueet ovat edelleen tasoissa järjestetään joukkueiden välinen rangaistuslaukauskilpailu (tai useamman kuin kahden joukkueen ollessa kyseessä, rangaistuslaukauskilpailujen sarja).

Alkulohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät lauantaina 5.6. pelattaviin välieriin. Lohkovoittaja kohtaa toisen lohkon kakkosen. Sunnuntaina 6.6. pelataan pronssiottelu välierien häviäjien kesken ja loppuottelu välierien voittajien kesken.

Alkulohkossa sijoille 3–4 sijoittuneet pelaavat lauantaina 5.6. sijoitusottelut siten, että lohkokolmonen kohtaa toisen lohkon nelosen. Sunnuntaina 6.6. näiden sijoitusotteluiden voittajat pelaavat sijoista 5–6 ja häviäjät sijoista 7–8.

Pudotuspeliottelut pelataan aina ratkaisuun saakka. Jos ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan maalista poikki -periaatteella 10 minuutin jatkoaika. Jos ottelu on jatkoajankin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailussa. Kumpikin joukkue valitsee viisi rangaistuslaukauksen suorittajaa, joiden yhteenlaskettu luokituspistemäärä ei saa olla yli 12 pistettä. Jos tilanne viiden laukojan jälkeen on edelleen tasan, jatkuu rangaistuslaukauskilpailu yksi pari kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä.